Jobbannonser Relaterat till Logistik

Här finner ni som studenter olika tjänster och exjobb relaterat till logistikutbildningar. 

Om ni som företag är intresserade av att komma i kontakt med studenter för potentiella exjobb eller vill annonsera era tjänster på sektionens hemsida. Kontakta då sektionens Info & PR på info@logistiksektionen.se

Vill du ha ett sommarjobb som går i linje med dina studier och samtidigt få nyttig erfarenhet inför framtiden? Då kan du vara den vi söker!

Vilka är vi?

Samhällsbyggnadskontoret skapar värde för alla som bor och verkar i Norrköping. Hos oss samlas hela samhällsbyggnadsprocessen och varje kompetens är viktig för att vi ska nå våra mål. Här har du möjlighet att utvecklas och samtidigt bidra till att Norrköping växer på ett hållbart sätt. Tillsammans löser vi kluriga utmaningar genom att vara innovativa och modiga. Vill du vara med?

Läs mer om samhällsbyggnadskontoret och vårt erbjudande: Samhällsbyggnad

Norrköpings kommun har en vision att ha ett företagsklimat i toppklass 2035. Genom initiativet Handslaget, arbetar vi med detta uppdrag genom tre delar: förbättra bemötande och skapa ömsesidig förståelse, förstärka relationerna mellan kommunen och näringslivet samt utveckla Norrköpings attraktionskraft. Som medarbetare på samhällsbyggnadskontoret får du vara med och bidra i att förbättra kommunens företagsklimat.
Du kan läsa mer om Handslaget här: Handslaget för ett förbättrat företagsklimat

Dina arbetsuppgifter

I rollen som sommarvikarierande trafikplanerare kommer du att utföra utredningsuppdrag med syfte att skapa trygga, säkra och tillgängliga resor för våra invånare, näringsliv och besökare.

Uppgifterna inkluderar att genomföra utredningar, studera relevant litteratur, följa utvecklingen i omvärlden och kartlägga nuvarande situation i staden. Detta dokumenteras i rapporter som delas med dina kollegor och verksamhet. Vidare kommer du bland annat att se över parkeringsledningssystem både de som är befintliga i dagsläget men även de som ska utökas. Stor del av arbetet kommer innefattas av att ta fram nulägesanalyser som man sedan kan arbeta vidare från.

Du erbjuds en varierad roll där du under kort tid har goda möjligheter att samla på dig värdefulla erfarenheter. Denna roll passar dig som vill bidra till att utreda samhällsnyttor, där du kommer kunna analysera åtgärder inom infrastruktur sett från ett kommunalt perspektiv.

Vem är du?

Vi söker dig med en pågående högskole- eller universitetsutbildning inom logistik eller samhällsplanering som är intresserad av att tillämpa dina teoretiska kunskaper. Kanske har du tidigare erfarenheter av att arbeta inom just logistik och samhällsplanering? Eller så är detta ditt första arbete inom området sedan du påbörjat studierna.

Du är en person med god datorvana, har du dessutom kunskap inom QGIS så är det något vi ser positivt på.

När det kommer till arbete så utför du det gärna självständigt och strukturerat. Du är lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår på ett flexibelt sätt. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt och tydligt sätt.

Som person trivs du med att samarbeta med andra, är flexibel, tydlig i din kommunikation, strukturerad samt en trygg ledare.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Särskild visstid
Längd på anställning: Sommarvikaiat.
Arbetstid: Dag
Möjlighet till distansarbete: Ja, när verksamheten tillåter
Sista ansökningsdatum: 8 mars 2024
Kontakt: Enhetschef Johan.smeder@norrkoping.se, Trafikplanerare och handledare – Louise Jensen louise.jensen@norrkoping.se eller Rekryteringsspecialist, Sara Persson på sara.persson@norrkoping.se                    

Exjobb hos
Braathens Regional Airlines

Bakgrund

BRA är et flygbolag som har sit huvudkontor på Bromma. Bolaget flyger både inrikes ochcharterprodukon med ATR och Airbus.

För att kunna säkerställa att crew behov och jämförelser mellan olika kollektivavtal och förutsättningar inför ny produktion så behövs en modell för olika typer av uträkningar.

Syfte

Bygga en modell och en grund för crewbehovs uträkningar, simuleringar av olika trafikprogram och kostnader runt detta. Ta fram nyckeltal och olika mätmetoder för att säkerställa behov, planera semester och andra aktiviteter för crew.

Modellen kommer att användas för att säsongsvis kunna mer optimera tillgång och behov för företaget.

Data och metod

Data finns i Power BI som håller på at utvecklas plus i vårt huvudsystem som heter PDC.

Förväntade resultat

En produktion, effektivitetsmodell för att underlätta beslut gällande antal FTE:er, kostnader och inverkan på avtal och produktion.

Önskade förkunskaper

Simulering, kostnadsanalys, bygga en modell som är fler dimensionerad och som tar hänsyn till flera olika parametrar. Analysera olika siffor i förhållande till t ex produktionsdagar, hitta nyckeltal. Flygtransport och Logisk, eller civil ingenjör.

Övrigt, inkl sekretess

Alla som arbetar inom företaget går igenom en säkerhetsprövning.

Ansökningsprocess

Ansökan skickas så snart som möjligt in till nedanstående person.

Sista ansökningsdag

Så snart som möjligt.

Kontakt

Ansökan skickas till annelie.braholm@flygbra.se

Övriga Jobbannonser

Inför höstterminen är det många familjer som vill ha hjälp med läxhjälp. Det gäller alla skolformer – allt från grundskolan till högskolan. Vill du som student ha en meriterande sysselsättning vid sidan av dina egna studier – kan du börja med läxhjälp hos Allakando

 

Snart drar höstterminen igång. Även om många fortfarande precis gått på ledighet – så är det många familjer som nu har börjat planera inför skolstarten. Det handlar naturligtvis om praktiska saker som inköp av skolmaterial, planering av hur barnen ska komma till skolan, men också om hur läxläsningen ska hanteras. På senare år har det blivit allt vanligare med läxhjälp i Sverige, ökningen har varit tydlig över hela landet.

 

Läxhjälp – höjer elevernas studieresultat

Svensk skola är i huvudsak mycket kompensatorisk. Vi har gratis skolgång, gratis skolmåltider och elever som är i behov av särskilt pedagogiskt stöd – har rätt till det. Det är bra och unikt för svensk del. Dessvärre så skiljer sig kvaliteten åt betydligt mellan olika skolor och klassrum i Sverige och alla elever får inte den undervisning som de formellt sett har rätt till. Ett bra sätt för att se till att eleverna hänger med i skolan är därför att de får hjälp med studiehjälp. 9 av 10 av eleverna som får undervisning av Allakando höjer sina betyg. 

 

Privatlärare som ofta själva är studenter

Allakandos lärare är i mycket stor utsträckning själva heltidsstudenter vid någon av landets universitet eller högskolor. Många ser det som ett en givande och intressant sysselsättning vid sidan av plugget – då det både är meriterande och en chans att dryga ut sitt studiemedel på. En annan stor aktör på läxhjälpsmarknaden är Smartstudies. Smartstudies är särskilt inriktade på mattehjälp och söker därför mattelärare. Klicka härför mer info om Smartstudies.

 

Flexibelt att syssla med läxhjälp hos Allakando

Den som är verksam hos Allakando har den stora förmånen att själv kunna styra över vilka tider den ska undervisa. Det är privatläraren tillsammans med eleven som lägger upp tider och upplägg, utan att huvudkontoret lägger sig i den frågan. Som lärare hos Allakando åtnjuter man därför en stor frihet – både avseende upplägg och form. 

 

Läxhjälp i alla ämnen

Allakando erbjuder undervisning för grundskola, gymnasium och högskola/universitet. Undervisningen är inte avgränsad till några särskilda ämnen – utan styrs efter den efterfrågan som finns hos eleverna. På universitet och högskolor handlar undervisningen ofta om studieteknik, uppsatsskrivande eller mer specifika ämneskunskaper inom olika discipliner exempelvis ekonomi, juridik eller pedagogik.

 

Många efterfrågar läxhjälp inför högskoleprovet

Högskoleprovet är för många en viktig andra chans att komma in på högre utbildning. Det kanske var så att man hade svårt att få bra betyg under gymnasiet och därför behöver en andra chans. Högskoleprovet genomförs både vårtermin och hösttermin – en gång på hösten och en gång på våren. Allakando erbjuder också läxhjälp inför högskoleprovet. Delvis genom undervisning inför provet, men också genom en digital kurs inför provet som är ett mycket bra sätt att mäta hur man ligger till i förhållande till sin målbild. Mer info här.

 

 

 

Många familjer i Sverige upplever att det lätt blir stressigt med att hinna med allt under vardagen, speciellt när man har ett eller flera barn att ta hänsyn till. Det är fullt förståeligt. Fler än man tror tar faktiskt hjälp av en nanny. Företaget myNanny hjälper mer än gärna till med att hitta en som passar varje familjs efterfrågan och behov. Du kan få tillgång till mer information om tjänsten som nanny på myNanny. 

Som nanny skapar du en hållbar vardag för familjer

Det finns mycket som föräldrar gärna vill hinna med i sin vardag men som inte är så enkelt att få till. Till exempel att hinna ta den där extra timmen till att träna eller att kunna gå ut en kväll och få kvalitetstid med sin partner. Vanligt dilemma är också att hinna med hämtning från skolan fast att jobbet ofta drar över tiden. Det är vid just sådana tillfällen som en nanny verkligen öppnar upp möjligheter. Att ta hjälp av en barnvakt är uppskattat av många familjer då de hinner få den där lilla extra tiden till att göra sånt som kan stärka deras tillvaro i vardagen. På myNanny ser de det som att en barnflicka är ett hjälpmedel. Föräldrar ska inte få känslan av att de på något sätt delegerar bort ansvaret för sitt barn utan en barnvakt kan vara hjälpsam för att få ihop familjens livspussel. 

Nanny på timmar – utmärkt för dig som student

Då varje familj har sina olika rutiner, tider och behov betyder det att det finns ypperliga tillfällen för exempelvis en student att ta sig tiden att hjälpa till som nanny. Vissa familjer behöver hjälp lite sporadiskt, andra mer fasta timmar. Det finns till och med möjlighet att vara nanny på deltid! 

Både stora och små behöver dig som nanny

Barn i alla åldrar kan behöva hjälp av en nanny. Systerbolaget NannyPoppins specialiserar sig på att hitta en till just familjer som vill ha hjälp med att ta hand om sin minsting. Du kan klicka dig vidare på barnvakt hos NannyPoppins för att ta kontakt med dem om du har några funderingar. Både myNanny och NannyPoppins har funnits till i drygt tio år. 5000 är antalet på hur många familjer de i genomsnitt har hjälpt per år och antalet fortsätter att öka. Detta tyder på att efterfrågan för hjälp med att passa sina barn är något som består och bara kommer att stiga. 

Erfarenhet och meriter som barnvakt – värdefullt för framtiden

Innan du får chansen att hjälpa till med barnpassning är det första steget, efter en noggrann rekryteringsprocess, att man får en bra utbildning. Barnpassning via myNanny innebär att man representerar en trygg och säker tjänst. För att säkerställa detta är en av prioriteringarna att man har en bra utbildning. 

Det är av största vikt att man får med sig rätt kunskaper och kan inge en trygghetskänsla för familjen. Bland annat kommer man få lära sig HLR (hjärt- och lungräddning) samt ta andra certifieringar som inger en trygghetskänsla. Dessutom är det alltid vit lön — det vill säga en säker anställning. Du får även meriter som kan läggas till på CV:et vilket alltid kan gynna en i framtiden.